ialuset Plus krém 25g

2635 Ft
105400 Ft/kg

Hialuronsav és ezüst-szulfadiazin tartalmú krém, mely ajánlott fertőzött és égett seb kezelésére, illetve bakteriális eredetű bőrbetegségekre.

Tulajdonságok
A hialuronsav a bőr egyik alapösszetevője. A gyógyulás minden fázisában fontos szerepe van. Felgyorsítja a gyógyulást és a sérült bőr hámjának újraképződését. Nagy vízmegkötő képessége révén a szöveti újraképződési folyamatok számára kedvező nedves közeget biztosít.
Az ezüst-szulfadiazin összetevő erős antimikróbás hatással rendelkezik, leginkább a Gram-negatív kabtériumok ellen.

Javallat
Az ialuset plus fertőzött és égett seb kezelésére, bakteriális eredetű bőrbetegségekre, illetve olyan esetekben javasolt, amikor másodlagos fertőzés kialakulása könnyen bekövetkezhet.

Használat
A krémet 2-3 mm vastagon közvetlenül a sebre kell kenni. Alternatív megoldásként a krémet steril gézlapra lehet kenni, majd a gézlap sebre helyezése után a géz rögzítése a seb megfelelő kötözésével történik. Minden kezelés előtt javasolt a seb tisztítása. Naponta egyszer kell alkalmazni a teljes sebgyógyulásig. A krém tiszta csapvízzel távolítható el.

A seb és égés kezelésének folyamatát a kezelőorvosnak kell értékelnie.
Minden használat előtt az első adagot el kell dobni.

Összetevők
1g krém tartalmaz: 2mg hialuronsavat (nátriumsó formájában), 10mg ezüst-szulfadiazint, olajsav decilésztert, glicerint, vizet, viaszt és szorbitolt.

Ellenjavallat
Szulfadiazin túlérzékenység esetén, vagy amennyiben bármely összetevőre általános vagy helyi (kontaktekcéma) allergia áll fenn. Megfelelő adatok hiányában az ialuset plus használata ellenjavallt terhesség, szoptatás során, újszülötteknél és koraszülötteknél.

Javasolt szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulni tanácsért abban az esetben, ha a leírtaktól eltérő, nem kívánt hatást észlel.

Előzetes figyelmeztetés
A seb az égés és a környező bőrterület tisztítására és fertőtlenítésére megfelelő módszert alkalmazzon! Ügyeljen, hogy az ialuset plus krémmel kezelt területet ne érje napfény (a fényérzékenység kockázata miatt)!
Vese- vagy májbetegség esetén nyílt seben ne alkalmazza!
Minden használat után figyelmesen helyezze vissza a kupakot!
Ne alkalmazza, ha sérült a közvetlen csomagolás!
Csak külsőleg! Szájon át nem alkalmazható!
Gyermekektől elzárva tartandó!

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Tárolás
30˚C alatti hőmérsékleten, fénytől védve.
Ne használja fel a külső csomagoláson feltüntetett lejárati idő után!

A tájékoztató utolsó ellenőrzésének dátuma: 2010.március
A CE-jelzés kiadásának éve: 2009

Gyártó
Laboratoires Genévrier SA, B.P.47, 06901 Sophia Antipolis Cedex, Franciaország

Magyarországon a forgalmazásért felelős:
IBSA Pharma KFT.
1124 Budapest, Fodor u. 54/B.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.