A probiotikus készítmények típusai

Normaflore kemény kapszula

Vény nélküli kapható probiotikus gyógyszerek közül Magyarországon egyedül a Normaflore márka termékei kaphatóak. Ezek a készítmények mind gyógyszerészeti minőségűek, azaz: előállításukat, hatásosságukat és biztonságosságukat gyógyszerészeti hatóság ellenőrzi, illetve a készítmény hatásosságát és biztonságosságát humán klinikai vizsgálatok bizonyítják, így a Normaflore kemény kapszuláét is.

A probiotikus készítmények típusai

Táplálék-kiegészítők a probiotikus készítmények között
- más néven probiotikus étrend-kiegészítők
- ezek a készítmények már nem gyógyszerészeti minőségűek, azaz: előállításukat és biztonságosságukat az élelmiszer-hatóság ellenőrzi
- csak kis hányaduk esetében végeznek valamiféle humán klinikai vizsgálatot, így hatásosságuk és biztonságosságuk nem minden esetben bizonyított (a dobozon jelzett hatásosság sokszor nem az adott készítménnyel történt vizsgálatból származik: így nem garantált, hogy az eltérő baktériumszám és alkalmazási mód ellenére a készítmény ugyanazt a hatást váltja ki, és ugyanolyan biztonságos)
- általában alacsonyabb baktériumszámot tartalmaznak.

Probiotikumot tartalmazó ételek, mint probiotikus készítmények
- más néven probiotikus joghurtok
- a bennük lévő probiotikum mennyisége nem állandó és általában alacsony
- az egészséges táplálkozás részei, rendszeres, hosszabb ideig tartó napi használatuk segíti az egészség és a jólét megőrzését, de általában nem alkalmasak a bélflóra egyensúlyának hatékony és gyors helyreállítására.

Azonban a probiotikumok nem csak használatukban, de a bennük lévő mikroorganizmusok tekintetében is eltérnek egymástól. A táplálék-kiegészítők és a probiotikus ételek mindegyike Lactobacillusok és/vagy Bifidobacteriumok tejtermékekben előforduló törzseit tartalmazzák, míg a gyógyszerek általában speciális probiotikus törzseket (például Bacillus clausii baktériumot) tartalmaznak.

A betegségek alkalmával ezért fontos tisztában lennünk a probiotikumok sokszínűségével. Komolyabb esetekben már nem elégséges a joghurt vagy a kefir, hanem csak a vény nélkül kapható probiotikumok nyújthatnak megfelelő védelmet számunkra. A táplálék-kiegészítők, illetve a probiotikus ételek pedig a mindennapi életünket tehetik könnyebbé.

Honlap: http://www.normaflore.hu

Sanofi - Normaflore és Normaflore Extra

Termék:

Normaflore kemény kapszula 12x 1886 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu