Gaviscon, a gyomor tűzoltója

Gaviscon rágótabletta és Gaviscon szuszpenzió

A gyomorégés és a savtúltengés okozta kellemetlen tüneteket biztosan sokan tapasztalták már, azonban nem mindenki számára ismeretes, hogy pontosan mi is okozza a nemkívánatos tüneteket.

Gaviscon, a gyomor tűzoltója

Normál esetben a gyomorsav a gyomorban marad, mivel elengedhetetlen az ételek megemésztése-, valamint az ételekkel bekerülő baktériumok elpusztítása szempontjából. Azonban előfordul, hogy több sósav termelődik, mint amennyire szükségünk van, így a sav könnyedén visszafolyhat a nyelőcsőbe és ilyenkor beszélünk savtúltengésről és szenvedünk a gyomorégéstől.

A gyomor és a nyelőcső között található izomgyűrű evés vagy ivás hatására elernyed, majd visszazár. Azonban vannak olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják az izomgyűrű működését, ilyen pl.: a dohányzás, a kávé, csokoládé, ezáltal a gyomorsav könnyedén visszafolyhat a nyelőcsőbe.

Manapság már számos készítmény kapható, amelyekkel a hasonló problémák orvosolhatóak, azonban hatásmechanizmusuk eltérő lehet. A Gaviscon abban különbözik a többi hasonló készítménytől, hogy a gyomortartalom tetején védőréteget képezve fejti ki a hatását. Ez a réteg megakadályozza a sav visszaáramlását és a gyomor tartalmát távol tartja a nyelőcső falától, enyhíti ezzel a gyomorégés és savtúltengés okozta kellemetlen tüneteket.

A Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta vagy a Gaviscon menta ízű szuszpenzió a gyomor-nyelőcső reflux betegség tüneteinek, úgymint a sav-visszafolyás, gyomorégés és refluxhoz kapcsolódó emésztési zavarok, például étkezést követően vagy terhesség alatt, illetve reflux nyelőcsőgyulladáshoz kapcsolódó tünetek kezelésére alkalmazható.

Termék:

Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta 24x 1324 Ft
Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió 150ml 1362 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"