Oligogal Zn cinket és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 30x

2299 Ft
77 Ft/db

A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához. A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.

OLIGOGAL® Zn
Cinket és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Cink + C-vitamin
A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához. A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
Hatása: A cink a fehérjék, szénhidrátok és zsírok anyagcseréjéért felelős számos enzim fontos összetevője. A cinknek kiemelkedő szerepe van továbbá az inzulintermelésében és az immunrendszer működésében, valamint lényeges a sejtnövekedés, sejtosztódás és sejtérés szempontjából is. A cink kedvező hatással bír a szaporítószervek (petefészek, prosztata) működésére és a csontrendszer működésére. A C-vitamin és cink védik a sejteket és szöveteket a szabadgyökök okozta károsodástól. Antioxidáns hatásuknál fogva a cink és C-vitamin segíthetnek az immunrendszer megerősítésében.

Hatóanyagok 1 kapszulában % NRV*
Cink 15 mg 150
C-vitamin 60 mg 75
*NRV – Felnőttek számára ajánlott napi beviteli referencia érték

Összetevők:
l-aszkorbinsav; zink-acetát; zselatin; stabilizátor: kukoricakeményítő , zsírsavak magnézium sói; színezék: titán-dioxid, indigókármin, kinolinsárga; lesülést gátló: szilícium-dioxid.

Adagolás:
Felnőttek naponta 1 kapszula.

Figyelmeztetések:
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget nem szabad túllépni.
6 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem ajánlott. Várandós és szoptató kismamák a termék fogyasztását megelőzően konzultáljanak kezelőorvosukkal! Az OLIGOGAL® Zn kapszulát kalciumot, vasat és/vagy rezet tartalmazó étrend-kiegészítőkkel nem szabad egyidejűleg alkalmazni. Az ilyen termékeket és az OLIGOGAL® Zn kapszulát legalább két óra eltéréssel szabad csak bevenni. Az E 104 (kinolinsárga) a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat.

Kölcsönhatás egyéb gyógyszerekkel:
A cink csökkentheti a tetraciklinek (pl. doxycycline) és a kinolonok (pl. ciprofloxacin) terápiás hatásosságát. Az említett kölcsönhatás elkerülése céljából az OLIGOGAL® Zn kapszulát legalább 2 órával az említett gyógyszerek szedését megelőzően vagy azt követően kell bevenni.

Tárolás: Gyermekek elől elzárva tartandó. Tárolja 25°C alatt, az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen. Ne használja a lejárati idő után.

Forgalmazza:
Galenika International Kft.
2040 Budaörs, Baross utca 165/3

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.